ארכיטקטורה בעולם הבנייה

תוכן עניינים

אחד הנושאים היותר מדוברים בענף הבניה הוא ארכיטקטורה עתידית. אם מנסים לנחש ולהבין לאיזה כיוון האדריכלות של אמצע שנות ה-2000 הולכת, אין ספק כי החדשות הן טובות וחיוביות. העולם הולך לכיוון ירוק, ידידותי כאשר המטרה היא לתכנן ולבנות מבנים שמצד אחד נותנים מענה בהיבט הירוק, אך מצד שני לא נופלים בהיבט העיצובי, החדשני והנועז. איך זה בא לידי ביטוי? בעיקר בשילוב חומרים ייחודיים שמאפשרים חיסכון אדיר במשאבים לטווח הקצר והארוך גם יחד.

 

מה הקשר בין ארכיטקטורה ואדריכלות לבין לשותפות עסקית?

אדריכלים מובילים בתחום טוענים כי בהדרגה נוצרת מגמה חדשנית שלאו דווקא מתייחס לתחום ההנדסה והאדריכלות, אלא יותר בהיבט היזמי עסקי. הרעיון הוא לשנות את כל תהליכי הניהול שנוצרים בין הלקוחות הפוטנציאליים לבין היזמים שמקימים את הפרויקטים וליצור שותפות עסקית ייחודית ויוצאת דופן. בחו“ל זה כבר לגמרי קורה והרעיון מתחיל להנביט ניצנים גם כאן בישראל. האדריכלים שמתכננים את הפרויקטים יהפכו להיות שותפים מלאים בהיבט העסקי ויתייחסו לתהליך התכנוני כפוטנציאל רווחי אדיר. כלומר, כבר משלב התכנון, יחשוב האדריכל איך הוא יכול לעצב וליצור מבנה ייחודי אשר תורם גם לפוטנציאל מכירתי.

 

אחריות שיוצאת אל הקהל

פרט לניסיון להפוך את האדריכל לשותף עסק, המטרה היא לתכנן מבנים שנותנים מענה לא רק לדיירים או לעובדים בתוך המשרדים, אלא גם לציבור, לתושבים של השכונה או העיר. כלומר, המטרה היא לבנות מתחמים שלמים שנותנים מענה מלא לצרכים של הציבור בין אם זה הוספה של מתקני מחזור, ספסלים בעזרתם יוכלו עוברים ושבים לנוח, חנויות, סניף דואר וכדומה.

 

לסיכום, תפקידו של האדריכל עובר שינוי מהותי בשנים האחרונות וככל שהזמן יתקדם, נראה את המגמה תופסת תאוצה.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

עבודות בגובה

אי אפשר להסתכל על בניין גבוה ולא להתפעל מעבודות עיצוב או שיפוצים שמבוצעות על ידי אנשי מקצוע בגובה רב. לא כל אחד

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן