המזון נתקע בגרון? יש טיפול

תוכן עניינים

קשיי בליעה אשר גורמים למזון להיתקע בגרון, יכולים לפגוע בצורה משמעותית באיכות החיים של מי שסובלים מכך באופן כרוני. קיימות סיבות רבות שעלולות לגרום לכך והרפואה המערבית-קונבנציונלית מתקשה להתמודד עם כך בצורה טובה, ללא שימוש בתרופות אשר גורמות לתופעות לוואי רבות על הדרך. מה בכל זאת ניתן לעשות? ובכן, כאשר המזון נתקע בגרון יש טיפול הרבה יותר ידידותי שחשוב להכיר – רפואה סינית. הנה כל המידע על התופעה המציקה ועל הדרך היעילה ביותר להיפטר ממנה.

 

מהן הסיבות לקשיי בליעה?

קשיי בליעה מוגדרים בעגה הרפואה בתור דיספגיה, כשהקושי יכול להתקיים בכל אחד מהחלקים הקשורים למערכת העיכול – בפה, בגרון, בלוע, בתחילת הוושט, לאורכה ובסופה. לעיתים מלווים לקשיי הבליעה גם תסמינים נוספים כגון צרבות, כאבים בלוע ובגרון, שיעול ותחושת חנק. הסיבות הגורמות לקשיי בליעה רבות וכוללות דלקות וושט חמורות, ריפלוקס קיבתי-וושטי, הפרעות במבנה הוושט ובשסתום בין הוושט לקיבה, היצרות של הוושט, הפרעות או נזקים נירולוגיים, גידולים סרטניים ועוד.

 

מלבד הסיבות הרפואיות ניתן למנות גם את הפן הנפשי – ככל שאדם נמצא  במצבים של מתח וחרדה גדולים יותר, כך עלולים להופיע גם קשיי בליעה ברמה כזאת או אחרת. על כל זאת ועוד, גם לגיל יש השפעות משלו על הופעת הבעיה, מאחר וככל שאנו מתבגרים, כך נחלשים ומתנוונים שרירי הבליעה שלנו. מה שלא תהיה הסיבה, התסמינים של דיספגיה עשויים להיות קלים עד חמורים מאוד וזאת מהבחינה הסובייקטיבית, אך גם בהתאם לקצב ההתדרדרות של המחלה ממנה סובל המטופל.

 

סיבוכים וטיפולים רפואיים

כאמור, רמת החומרה של תופעת הדיספגיה עשויה להשתנות בין אדם לאדם. במקרים הקשים ביותר יש להזין את המטופל שלא דרך הפה ובמסגרת אשפוז. בשאר המקרים, מוצא כל אדם את הדרך הנוחה ביותר עבורו כך שהמזון "יחליק" בגרון כמה שיותר בנוחות. ועדיין, הבחירה בדרך הנוחה אינה תמיד מיטיבה ועל כן בכל מקרה שבו חשים כי המזון נתקע בגרון לעיתים קרובות מידי, יש לנסות ולמצוא פתרון לבעיה לפני שהמצב יסתבך.

 

הסיבוכים יכולים לכלול זיהומים נשימתיים (בשל חדירה של נוזלים לתוך הריאות), ירידה לא רצונית במשקל, התייבשות ועוד. הרפואה המערבית-קונבנציונלית מתאימה את הטיפול בדיספגיה בהתאם לסיבות המאובחנות ובעיקר על ידי תרופות, כירורגיה והזנה נוזלית. לעיתים ניתן להיעזר גם בקלינאי תקשורת, שילמד את המטופל כיצד להפעיל את שרירי הפה והגרון בצורה שתקל על בליעת המזון.

טיפול בקשיי בליעה באמצעות רפואה סינית

אם גם לכם המזון נתקע בגרון, יש טיפול נוסף שיכול לעזור לכם, ללא תופעות לוואי כלשהן, שמאפיינות את הטיפול המערבי. טיפול באמצעות רפואה סינית, שהיא רפואה טבעית, כוללת שלושה סוגי טיפולים מאוד יעילים:

  • דיקור סיני – משמש כטיפול שנועד להפחית את התסמינים באופן מהיר ולאפשר לגוף לרפא את עצמו. רבים משתמשים בפתרון זה לצרכי התחלת הטיפול בבעיה וגם במקרים בהם לפתע חלה התלקחות מחדש של התסמינים מסיבות כאלו ואחרות לאחר רגיעה. הדיקור הסיני מיועד להחזיר ערוצי אנרגיה חסומים בגוף בחזרה למסלולם התקין, כך שבעת הטיפול מתקבלת הקלה מיידית במכלול התסמינים מהם סובל המטופל.

 

  • צמחי מרפא סיניים – שמותאמים באופן אישי לכל מטופל. צמחים אלו יכולים לעזור למנוע את הגורמים לקשיי הבליעה, בין היתר דלקות בוושט וריפלוקס. חלק מהצמחים הינם בעלי תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות כאבים.

 

  • תזונה סינית – עקרונות התזונה הסינית מלמדים את המטופל לצרוך מזונות נכונים שמקלים על התסמינים ועל קשיי הבליעה, מה שמפחית בצורה משמעותית את מידת החרדה סביב בליעת המזון. כאשר צורכים מזונות נכונים שתורמים למערכת העיכול ושאף קל לבלוע אותם, גם נמנעים מחוסרים תזונתיים והתייבשות.

 

הרפואה הסינית מתאימה ליישום בכל גיל ובכל מצב רפואי ולכן מומלצת בחום. היא אינה טומנת בחובה תופעות לוואי כלשהן ואף אינה מתנגשת עם הטיפול הרפואי שמקבלים, כך שבהחלט כדאי לכם לנסות.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן