בעיות ריכוז אצל ילדים – מה הפתרון?

תוכן עניינים

מנתונים עולה כי בממוצע בין 10-12 אחוזים מהילדים שלנו סובלים מהפרעות קשב וריכוז, לצדם יש ילדים עם בעיות ריכוז שאינם מאובחנים ולכן המספרים האמיתיים, כנראה גבוהים הרבה יותר. חשוב להבין כי אותם ילדים, לא רק סובלים מקשיים בלימודים, הם עלולים לפתח גם בעיות רגשיות, בעיות התנהגות ולהרגיש ”מחוץ לתמונה“ החברתית. אותם ילדים הרבה פעמים מפתחים רגשות אשם והדבר פוגע להם הן בביטחון העצמי והן בדימוי העצמי. חשוב לזכור כי אנחנו הם ההורים של הילדים שלנו ולכן האחריות למצוא את הטיפול המתאים, בין אם מדובר בטיפול תרופתי ובין עם טיפול המבוסס על רפואה טבעית, היא שלנו. הנה כל הטיפים שיעזרו לכם ההורים, לעזור לדבר הכי חשוב לכם, הילדים שלכם.

 

הכירו את הבעיה לעומק

יש כל מיני סוגים של בעיות קשב וריכוז, לכן אם אתם מזהים כי קיימת בעיה, וכי יש כל מיני סממנים המעידים על כך, יש לפנות לאיש מקצוע ולא לאבחן אותה על דעת עצמכם. בעיות ריכוז לרוב באות לידי ביטוי בכל מיני ליקויים בתהליכים קוגנטיביים כמו שינויים בתפקוד של הורמונים. לכן, חשוב קודם כל להבין מה ההפרעה מאיש שמבין בתחום הזה ולהיות מודעים לאיך אפשר להקל על הילד שלכם.

 

שקפו לילד את המצב והאירו את עיניו

כדי שהילד לא ירגיש שהוא שונה, חשוב להציג בפניו גם את הצדדים החיוביים של בעיית ריכוז. בדרך כלל, ילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז קיבלו יכולות וחוזקות אחרות כמו יצירתיות בלתי רגילה, תשוקה, יכולת לחשוב מחוץ לקופסא ויכולת להכיל ולהפגין אמפתיה כלפי הזולת. גם וולט דיסני, פיקאסו ומוצרט סבלו מבעיות קשב וריכוז.

 

עוזרים להם

ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז, הרבה פעמים גם יפגינו בעיות הקשורות לוויסות חושי. יש להם רגישות גבוהה למגע, למרקמים, לדברים כמו נעליים לא נוחות, בדים לא נעימים או אפילו חול של הים. חלק מהם יהיו גם רגישים לקולות, לריחות ואפילו לטעמים. לכן, כדאי לעזור להם במה שאפשר ולרכוש להם ביגוד נעים, להסיר מאחור את הפתקים שמציקים להם בגב, לא להתנצח איתם על מה שקשור לאוכל ואפילו לשתף אותם בתהליך ההכנה במטבח.

 

מתאימים את הטיפול הנכון

יש כל כך הרבה סוגים של טיפולים שיכולים להתאים לילדים ובני נוער הסובלים מבעיות קשב וריכוז כמו למשל טיפול באומנות, רכיבה על סוסים, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, דמיון מודרך, סוגי ספורט שונים כמו שחיה טיפולית ואפילו אמנויות לחימה.

 

ועוד כמה טיפים שיכולים לעזור גם להם וגם לכם

  • ילד עם הפרעות קשב וריכוז, כל הזמן נמצא בתנועה והוא חייב לעשות משהו עם עצמו. מומלץ שלא לנסח את הדברים שאתם אומרים להם בצורה של מטלה או ציווי, אלא באופן שמדמה בקשה.
  • הימנעו ממשפטים מבטלים כמו ”למה אני צריך להגיד כל דבר עשרים פעם“.
  • פרקו משימות מורכבות הקשורות לשיעורי בית, התארגנות בוקר או יציאה מהבית לשלבים.
  • עודדו את הילדים על המאמץ.
  • חזקו אותם על החוזקות והתכונות החיוביות שלהם.
  • תאמו ציפיות והכינו את הילד לפני מעברים.

 

לסיכום, ילדים עם בעיות קשב וריכוז חווים המון קשיים, הן רגשיים, הן פיזיים והן קוגנטיביים ולכן התפקיד שלנו ההורים הוא להיות עבורם לסוג של עוגן ולהאיר להם את הדרך. הקשיבו לילדים שלכם, תהיו שם בשבילם ותנו להם להרגיש שיש להם על מי לסמוך ותראו שיפור רציני במגוון של תחומים.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן