מה עושים עם ילדים מתפרעים בחופשה המשפחתית

תוכן עניינים

החלטתם לקחת חופש מהעבודה, החלטתם שחופשה משפחתית היא הדבר שהכי החשוב עכשיו. יכולתם להשאיר אותם עם סבא וסבתא או עם בייביסיטר וליסוע רק אתם ובכל זאת, בחרתם אחרת. ביררתם, קיבלתם המלצות, השוויתם בין מקומות, התייעצתם עם הילדים מה בא להם לעשות במהלך החופשה ואילו אטרקציות הם הכי אוהבים. עשיתם הכל כדי שלכולם יהיה כייף והכל יהיה כמה שיותר קרוב למושלם. ומה קיבלתם? ילדים מתפרעים. פעמים רבות הורים שנותנים מעצמם המון ומשקיעים כי הם רוצים שלילדים שלהם יהיה טוב מתאכזבים. מתאכזבים בעיקר מההתנהגות של הילדים שלהם, לה הם לא ציפו. בשורות הבאות נציג בפניכם את כל הטיפים והרעיונות שיכולים לעזור לכם מצד אחד למנוע את ההתפרעות הבאה, מצד שני לטפל באלה שמתפרצות להן ככה פתאום משום מקום בלי כל אזהרה.

 

מה עושים בזמן שהילדים מתפרעים?

זה מאוד תלוי איפה היא קורית. אם זה בחדר, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לאפשר לילד להביע את עצמו ולתת לו את הכוחות להירגע. אם תגידו לו שוב ושוב ”תירגע“, ”ככה לא מתנהגים“, תאיימו, תענישו, תשיגו תוצאה הפוכה. אם הילד כועס על משהו ספציפי, הכירו בכעס שלו. למשל תוכלו לומר לו ”אני רואה שאתה כועס עכשיו מאוד, אני אתן לך להירגע ואם אתה צריך אני כאן“. בלוגרית טיולים מפורסמת שהיא גם אמא מספרת איך היא ציפתה בחופשה השנתית של הקיץ להתנהגות מסוימת ובסוף בגלל שהילדים יצאו מהשגרה הם פשוט איבדו את זה. ”באמצע ארוחת הבוקר, הילדים שלי התחילו לריב בחדר האוכל, נהייתי אדומה מרוב בושה“ כך היא מספרת.

אז מה עושים במידה והילד או הילדים מתפרעים במקום ציבורי? פשוט תופסים אותם ביד ומעבירים אותם למקום אחר, נטול רעשים. במידה ומדובר בהתפרעות שהיא גם פיזית, אם צריך לערב מישהו חזק שישלוט בידיים וברגליים, יש לעשות את זה ולהפריד בין המתפרעים. רק אחרי הירגעות אפשר לקיים שיחה בין הצדדים כי בזמן כעס, אף אחד לא יכול לשמוע שום דבר, בטח לא ללמוד שום דבר לפעם הבאה. לאחר שעה בערך שהכל נרגע אפשר לקיים שיחה של משפחה וילדים ולהגיד משהו כמו ”התנהגות כזו איננה מקובלת עלינו, תכננו את החופשה בשביל כולם ואני מרגישה עכשיו ש…“ ”מה יעזור לכם בפעם הבא בזמן כעס“? זה המקום לאפשר לילדים להציע פתרונות משלהם. כמובן שאם מדובר בדפוס התנהגות שחוזר על עצמו, יכול מאוד שלכם ההורים אין את הכלים המתאימים לטפל בבעיה מהשורש שלה, יכול להיות שעובר משהו על הילד שלכם ואחרי החופשה מאוד כדאי לפנות לייעוץ מקצועי וטיפול מתאים.

 

טיפים חשובים שכדאי להכיר

  • לפני חופשה אפשר ואף מומלץ לעשות לכל ילד שיחה בנפרד או שיחה אחת לכולם במידה והם באותם גילאים בערך. אפשר להציג בשיחה מה הולך להיות בכל יום ומה אתם הייתם מצפים מהילדים.
  • מאוד כדאי לערב את הילדים בחופשה ולפחות בחלק מהדברים שעושים בה, הרי זו גם החופשה שלהם. אם הילדים גדולים, אפשרו להם זמן חופשי ותנו להם את האופציה להביע את עצמם לחשוב על רעיונות.
  • תכננו פעילות מגבשת בה כל המשפחה תהיה נוכחת בזמן החופשה ועדכנו על כך את הילדים.
  • ספרו לילדים על המקום בו תישנו, האזורים בהם תטיילו. ילדים אוהבים לדעת מה הולך לקרות והכנה מוקדמת מאוד יכולה להקל עליהם.

 

לסיכום, לא תמיד מה שאנחנו מצפים מהילדים שלנו זה מה שקורה בפועל. זכרו שגם הם אנשים, גם להם מותר לכעוס ולהביע רגשות. נסו לקחת את רגשות האשם, האכזבה, הכעס והעצב למקום אחר ולתעל אותם ללמידה.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן