סוגי מחלות עיניים נפוצות ודרכי הטיפול בהן

תוכן עניינים

מחלות עיניים נפוצות הן בין סוגי המחלות, עם הפוטנציאל להפריע בצורה הגדולה ביותר לחיי היום יום. על חשיבות הראייה כשלעצמה, אין צורך להרחיב.

איבוד הראייה

כמובן, הסיכון העיקרי שמציבות מחלות עיניים, מתבטא בפגיעה ביכולת הראייה. הדבר עשוי להיגרם מסיבות רבות, דוגמת אוטם של עצב הראייה. איבוד ראייה מתבטא במגוון מחלות עיניים. דוגמה אופיינית ובולטת, מהווה המצב שמכונה קטרקט. זו היא מחלת עיניים נפוצה מאוד, שהיא גם גורם מרכזי לעיוורון ברחבי העולם. היא מתבטאת בפגיעה הדרגתית באיכות הראייה, לצד עכירות גוברת של עדשת העין.

 

השפעת הגיל

כידוע, הגיל הוא בין הגורמים אשר מגדילים את הסיכון של הופעת מחלות עיניים. גלאוקומה למשל, פוגעת בהדרגה ביכולת הראייה. מחלות רשתית העין כמו ניוון רשתית (Macular Degeneration או ניוון מקולרי) מתבטא בפגיעה הדרגתית ביכולת התמקדות העין בפרטים. דוגמה בולטת נוספת מספקת מחלת העיניים רטיניטיס פיגמנטוזה – מחלה תורשתית, אשר מתבטאת בהתנוונות קולטני האור ברשתית העין.

גם יובש בעיניים מתבטא יותר עם הגיל. זו היא "תסמונת העין היבשה", אשר גם קשורה לעתים למחלות שונות, שלא בהקשר העיניים.

מחלות תורשתיות

מחלות עיניים נפוצות רבות הן מחלות תורשתיות. מחלות אלה, עשויות להיות קלות יותר לאבחון. לאדם שסובל מכך, גם עשויה להיות מראש יותר מודעות לנושא, בעקבות הניסיון המשפחתי.

 

מחלות בחלקים ספציפיים של העין

ניתן לסווג מחלות עיניים גם על פי חלקים ספציפיים בעין, שבהם הן באות לידי ביטוי או שבהם הן מתבטאות במיוחד. למשל מחלת הקרטוקונוס, שבה ישנה פגיעה בצורת קרנית העין.

 

זיהומים ודלקות

העין היא איבר אשר חשוף מאוד לסביבה ולכן, גם חשוף יותר לזיהומים. ישנם מצבים, שבהם זיהום מוביל למחלת עיניים. רטינופתיה למשל, עלולה להיגרם עקב זיהום בעין. יש גם מחלות עיניים, אשר עלולות להחמיר עקב זיהום. "שעורה" למשל.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן