הורות משותפת – לא חייבים זוגיות כדי להביא ילדים

תוכן עניינים

הורות משותפת הפכה לפורמט מוצלח ופופולרי בשנים האחרונות עבור לא מעט אנשים שלא הצליחו להקים משפחה בדרך של נישואין. ברוב המקרים, יהיה מדובר ברווקים ורווקות בגיל מתקדם, אלו שלא מצאו את הדרך לשלב בין אימהות וקריירה, אנשים מהקהילה הלהט"בית, וכיו"ב.
בדיוק כפי שאפשר להבין מהשם -בדיוק בזה מדובר. גבר ואישה שמחליטים להביא לעולם ילד משותף ולגדל אותו גם כן במשותף. הם לא מחויבים בנישואין, לא בקשר רגשי הדוק ובוודאי שלא במגורים משותפים. הילד או הילדים יגורו ויחיו מחצית מהזמן אצל אביהם ובמחצית השנייה של הזמן אצל האם.

ישנם מקרים בהם האב והאם הכירו היכרות מוקדמת והחליטו שהם מתאימים זה לזו בהבאת ילד לעולם וגידולו במסגרת הורות משותפת. במקרים רבים אחרים, ייתכן והם לא הכירו קודם לכן, אך בפורומים כאלה ואחרים של חיפוש אחר שותפים להורות משותפת – הם מצאו זה את זו.

הורות משותפת

איך בפועל נראית ההורות המשותפת?

כאמור, יהיה מדובר בילד, או ילדים, שחיים חצי מהזמן אצל כל אחד מההורים שלהם. ברוב המקרים, בהסדרי הראייה תהיה חלוקה שווה ושוויונית בין השהות אצל האם ואצל האב. לשם כך, יש סבירות גבוהה שההורים יגורו בסמיכות זה לזו, או לפחות באותו יישוב או באותה העיר, זאת על מנת לקצר זמני נסיעות ולאפשר לכולם ליהנות זה מחברתו של זה כמה שיותר זמן.
לילד יהיה חדר בכל בית, בו יהיה כל הציוד האישי שלו הדרוש לשם חיים יומיומיים. את ציוד בית הספר, למשל, או חפצים שהוא צריך באופן מזדמן הוא ייקח אתו ויחזיר לאן שצריך בכל פעם.
אין ספק שמדובר בקונספט מעניין ומאתגר, אך ללא ספק – בזכותו אנשים רבים מצליחים להגשים את חלום ההורות.
אומנם וודאי יהיו שיטענו כי דרך זו הינה מאוד בעייתית לילד, אבל זה ממש לא כך. הורות שכזו תהיה טובה לילד לא פחות מאשר משפחה 'קונבנציונלית', כל עוד הוריו יעניקו לו את כל שהוא צריך, יהיו קשובים ורגישים לצרכיו. באם מתעוררת בעיות כלשהן, חשוב שידעו לפנות אל טיפול פסיכולוגי, אשר ידע ללוות את הילד.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן