בדיקת ציסטוסקופיה לגברים

תוכן עניינים

כל מה שרציתם לדעת בדיקת ציסטוסקופיה

בדיקת ציסטוסקופיה היא בדיקה שמבצעים במטרה לאתר כל מיני סוגים של בעיות או מחלות הקשורות למערכת השתן. הבדיקה מתבצעת בעזרת מכשיר מיוחד הנקרא ציסטוסקופ אותו מחדירים דרך השופכה לשלפוחית. למכשיר יש סיב אופטי המסייע לכל אורולוג מומחה לבחון את השלפוחית.

 

איך מתבצעת בדיקת ציסטוסקופיה?

לפני בדיקת ציסטוסקופיה מקבל כל מטופל טיפול אנטיביוטי במטרה למנוע בעיות רפואיות וזיהומים בדרכי השתן. הבדיקה מתבצעת כאשר הרגליים מורמות כלפי מעלה והיא מלווה לעתים בכאב קל ובאי נעימות משום שמדובר באזור רגיש. הבדיקה יכולה להתבצע תחת 3 סוגי הרדמות:

  1. הרדמה מקומית בה מורחים חומר מאלחש בפתח השופכה
  2. הרדמה אזוריק בה מזריקים חומר הרדמה בגב, כאשר המיקום תלוי בסוג ההרדמה.
  3. הרדמה כללית כאשר החומר המרדים מוחדר לווריד עם עירוי.

 

הבדיקה נעשית בתנאים סטירליים ונמשכת כמה דקות בודדות.  לפני הבדיקה חייבים לעבור תרבית שתן ובדיקת שתן כדי לשלול דלקת או זיהום. במקרה ויש דלקת, דוחים את הבדיקה. לאחר הבדיקה מטופלים רבים חשים כאבים בעת הטלת שתן, הופעה של שתן דמי וכאבים לים. כדי להקל על תופעות הלוואי של בדיקת ציסטוסקופיה ניתן לקחת משככי כאבים. במקרה שבו מופיע חום מעל 38 מעלות או דימום המלווה בקרישי דם, חובה לגשת למיון או לרופא המטפל.

אילו מצבים רפואיים ניתן לאתר עם בדיקת הציסטוסקופיה?

בעזרת הציסטוסקופ ניתן לאתר ממצאים שונים בשופכה ובשלפוחית השתן כמו למשל גידולים במערכת השתן ואבנים בדרכי השתן. יש שני סוגים של ציסטוסקופ: גמיש וקשיח. בעזרת הציסטוסקופ הקשיח ניתן גם לבצע כל מיני סוגים של טיפולים כמו למשל צריבה של כלי דגם או בדיקת ביופסיה בה נוטלים דגימה של רקמות. במטרה לאתר גידולים במערכת השתן. אם יש צורך בניתוח להסרת גידולים, יש לאתר אורולוג מנתח לביצוע ההליך.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן