גסטריטיס- על הגורמים, ואיך מטפלים

תוכן עניינים

גסטריטיס ("דלקת רפידת הקיבה" או "דלקת בקיבה") הוא מצב נפוץ למדי, אשר מתבטא בעיקר בכאבים בבטן העליונה. עשויים להיות לו סימפטומים נוספים, כולל קשיי עיכול, בחילות והקאות, אובדן תאבון ודם בצואה. למעשה, דלקת כזו היא מצב מורכב, אשר עשוי להתבטא בסימפטומים רבים, לנבוע ממקורות מגוונים, להתרחש על פני פרק זמן קצר בלבד או באופן נמשך ולהיות מטופל בדרכים שונות.

 

מה גורם להתפתחות גסטריטיס?

הקיבה מצופה ב"רירית הקיבה", אשר מפרישה את מיצי הקיבה שאחראים על העיכול. הרירית עצמה, מוגנת ממיצי הקיבה בשכבת הגנה מיוחדת. אם שכבה זו נפגעת, התוצאה עשויה להיות התפתחות דלקת בתאי הרירית. חיידק הליקובקטר פילורי הידוע, הוא גורם בולט למצב זה, אך ישנם רבים נוספים. בין השאר, דלקת בקיבה עשויה להיגרם גם בהשפעת מערכת חיסון חלשה והפרעות אוטו-אימוניות שונות, מחלות שונות כולל אנמיה ממאירה, צריכת יתר של תרופות מסוימות או אלכוהול, עישון או צריכת נוגדי דלקת לאורך זמן, תגובה אלרגית ואפילו פציעה קשה.

 

טובים השניים

שילוב חכם של רפואה קונבנציונאלית ורפואה משלימה, יספק את התוצאות האופטימאליות באבחון ובטיפול. ברפואה המערבית, אבחון גסטריטיס מבוצע בעזרת בדיקות דם וגסטרוסקופיה. ברפואה הסינית (כדוגמה בולטת במיוחד לרפואה משלימה) משתמשים בתשאול נרחב ובאבחון לשון ובטן. מקום מרכזי שמור בה גם לבדיקת דופק, שהיא תורה שלמה בפני עצמה. – לא הבנתי את המשפט!

גישת הרפואה המערבית מודרנית לטיפול, מבוססת תרופות ולעתים גם אנטיביוטיקה. אין צורך להסתפק רק בכך וכיום השילוב של המערבי מודרני עם ידע קלאסי מהמזרח, מתבטא אפילו במוסדות רפואיים מערביים (דוגמת המרכז הרפואי שיבא בתל השומר).

הטיפול הטבעי מצטיין בהיותו בטוח וללא תופעות לוואי. כאשר מדובר ברפואה סינית, הטיפול יותאם ברמה גבוהה למטופל הספציפי בדיקור, צמחי מרפא והמלצות תזונה.

 

הנחיות תזונה

לשם טיפול יסודי ומניעת הגסטריטיס, ישנה חשיבות גדולה למה שאוכלים באופן קבוע. אם היבט  זה בחיי היום יום יהיה משובש, הדבר יפגע בכל הטיפולים האחרים. אלה כמה נקודות מפתח:

להקל על הקיבה – להעדיף מזון נוזלי, רך וחמים, אשר מקל על הקיבה בתהליך העיכול.

להימנע ממזונות מזיקים – במקביל, מומלץ להימנע ממזון מטוגן, שומני, חומצי, מתובל מאוד (בעיקר חריף או מלוח מאוד), מוצרי חלב, אלכוהול ומוצרים הכוללים קפאין. כמו כן, עדיף לצמצם בצריכת קמח לבן.. או תפוחי אדמה.

להתאים לחומציות – הסביבה בקיבה עשויה להיות "חומצית" או "בסיסית" ובהתאם לכך, ישתנו המלצות התזונה. מי שמייעץ לכם בנושא זה אמור להדריך אתכם בנידון, בהתאם למצבכם.

להגן על הרירית – ניתן לצרוך מזונות צמחיים מסוימים (כפפאיה ואלוורה), אשר מגנים על רירית הקיבה.

 

טיפים מסייעים

ארוחות קטנות – אכילת ארוחות קטנות מסייעת לצמצום כאב מהופעת הדלקת – גסטריטיס. זאת, מאחר שהיא מצמצמת את הפרשת מיצי הקיבה, אשר גורמים לכאב במגע עם עם הדלקת ברירית.

ללעוס היטב – לעיסה מסייעת לפירוק המזון ומקלה על תהליך העיכול. גם היבט זה, מצמצם את חשיפת הרירית המודלקת למיצי הקיבה.

להימנע מהרגלים גרועים – מומלץ להימנע מגורמי הסיכון לגסטריטיס, שהם במילא הרגלים מסוכנים מהיבטים נוספים: עישון, צריכת יתר של אלכוהול, תזונה באיכות ירודה וכדומה.

להירגע – מתח הוא דבר הרסני, בהקשר גסטריטיס (לפי הרפואה הסינית) ובכלל. לכן, כדאי להתרגל "לעצור" לרגע באופן יזום כל כמה שעות, בכדי להירגע ולשחרר מתחים. שינוי מחשבתי קטן, עשוי להביא פעמים רבות לשינוי גדול באיכות החיים. ניתן לקחת כמה נשימות מרגיעות, לתרגל מעט צ'יקונג או טאיצ'י, אולי לצאת להליכה קצרה – האפשרויות רבות וזמינות וכל אחד ימצא משהו שמתאים להעדפותיו ולנסיבות חייו המיוחדות.

טיפול הוליסטי – עצה אחרונה, אך חשובה ביותר: למרות מורכבת האדם, הוא עדיין יחידה אחת, אינטגרטיבית. לכן, הטיפול השלם ביותר הוא זה שמשלב את ההתייחסות לגוף עם ההתייחסות לנפש. כך שכדאי לחשוב במונחים של טיפול טבעי ורפואה משלימה.

קיראו על קנאביס רפואי וסגולות המרפא שלו>>

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן