מהם המים הכי בריאים לשתיה?

תוכן עניינים

בעשור האחרון חלה עליה גבוהה בנוגע לחשיבות לגבי שמירה על הבריאות שלנו. עוד ועוד ישראלים הצטרפו למעגל הכושר ואימצו לעצמם סוג של פעילות גופנית כמו שחיה, ריצה, יוגה או פילטיס במטרה לשמור על גוף בריא ומאוזן ואף להפחית את הסיכוי למגוון רחב של בעיות רפואיות. בנוסף, רבים עברו לתפריט תזונתי צמחוני או אפילו טבעוני או לפחות הפחיתו באופן ניכר צריכת מזונות עתירים בשומן, אחרים החליטו לנסות להפסיק את נטילת התרופות ולעבור לטיפול טבעי ויש עוד כל מיני מגמות בנושא. אחד הדברים שמשפיעים על הבריאות שלנו באופן ניכר הוא המים שאנחנו שותים. המים הם למעשה המרכיב המהותי ביותר בגוף האדם ומהווים 60% ממשקל גופו. לכן, חשוב לא רק לשתות הרבה מים אלא גם שהם יהיו בריאים. אז מהם המים הכי בריאים לשתיה?

 

מים בריאים הם מים עשירים במינרלים

ישראלים רבים שואלים את עצמם את השאלה, אילו מים נחשבים למים הבריאים ביותר. אז בחרנו להציג בפניכם מידע חשוב וחיוני שיסייע לכם להבין איך כדאי לבחור את המים שאתם שותים וזה עוד לפני שאתם מתחילים לחפש בר מים מומלץ, להשוות מחירים, להבין את התכונות של כל מכשיר וכדומה. אז נתחיל ממי הברז. אותם מים שזורמים בברזים שלנו וזמינים לכל אחד ואחת מאיתנו. האם המים האלה כאלה גרועים?. למעשה, למעלה מ-60% מהמים שזורמים לנו בברז נשאבים מאגמת הכינרת על ידי חברת מקורות. באמצעות המוביל הארצי אותם מים עוברים לכל המערכות של העיריות והרשויות המקומיות ומשם לברזים שלנו בבית. שאר המים נשאבים מהאקוויפרים וממקורות אחרים של מים.

 

מי ברז הם המים הכי בריאים לשתיה?

במי הברז יש מינרלים מאוד חשובים. יש בהם גם חומר הנקרא פלואור שמאוד חשוב למניעת עששת בשיניים. גורמים רבים ביניהם משרד הבריאות למשל מפקח על איכות וטיב המים. לדבריהם של מומחים מי הברז מצוינים לשתיה ואינם מסכנים את הבריאות שלנו. יחד עם זאת, חשוב להבין כי מים ראויים לשתייה צריכים להיות נקיים מרעלים וממתכות, נקיים מחיידקים ונגיפים, נקיים ממלחים ועוד חומרים מסוכנים. הם צריכים להיות נקיים ולא בצבע עכור. ברגע שיש סטייה מהמאפיינים הללו זה יכול לגרום להיוצרות של מחלות מסוגים שונים. כדאי לזכור כי יש מפעלים רבים ששופכים למים האלה חומרים מסרטנים ואף רעילים, התחזוקה של האקוויפרים היא בעייתית מאוד בשל בעיות תקציב ולכן חלק מהמים לא עומדים בקריטריונים של טיב ואיכות. השאלה היא האם שווה לקחת את הסיכון והתשובה היא כנראה שלא.

מה לגבי מים מסוננים?

את המסנן ניתן להתקין בכל בית או דירה ותפקידם לטהר את המים שמגיעים לברזים. יש היום המון סוגים בכל מיני טווחי מכירים והם בעצם משפרים את טעמם של המים. רוב המסננים מסננים כלור ומתכות נוספות שמסתננות הן למוביל הארצי והן לצנרת של הרשויות המקומיות. המסננים פועלים על בסיס שתי טכנולוגיות: האחת – אוסמוזה הפוכה שכך בעצם המים מותפלים והחיידקים, הפסולת והמתכות מנוטרלים לגמרי. השניה נקראית סינון באמצעות פחם פעיל שסופח את החומרים השונים כמו כלור, חול, יתושים וכדומה. לשני סוגי המסננים ניתן להוסיף גם מנורת UV שפוגעת בחיידקים. החסרונות במסננים הללו הוא שצריך להחליף את מכלי הפלסטיק לעתים קרובות.

 

מה לגבי מים מינרלים?

מדובר למעשה במים טבעיים שלא עברו שום תהליך טיהור כימי אלא רק סינון. כל המעיינות מהם המים נשאבים נמצאים בפיקוח על ידי משרד הבריאות. המים מכילים מינרלים, אבל אלו בדיוק אותם מינרלים שנמצאים במי הברז. במים מינרלים אפשר לדעת את כמות המינרלים המדוייקת וזה חשוב למי שסובל מכל מיני בעיות בריאותיות. העניין הוא שהמים האלה לא עוברים חיטוי כימי ואז קיימים מקרים בהם כמות החיידקים גבוהה יותר, בהשוואה למי ברז.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן