ביקור בבית חולים – מתי להימנע ובאילו מקרים אסור?

תוכן עניינים

ההחלטה על ביקור בבית חולים או פנייה לטיפול רפואי עשויה להיות מאתגרת, במיוחד בעידן הקורונה, כשאנשים חוששים משהות בבית חולים, גם כשמצבם הבריאותי מתדרדר. הגנה על הבריאות פירושה טיפול בבעיות בריאות כשהן מתעוררות, כולל קבלת אבחון של הרופא הראשי, או באמצעות פניה לטיפול דחוף או הגעה לחדר מיון, כאשר יש צורך. חשוב לזכור כי לפני שמגיעים למיון, יש עוד כל מיני אלטרנטיבות, גם כאשר קופות החולים סגורות או שאין מענה על ידי רופא המשפחה או המרכז הרפואי בו אתם חברים. למשל, ניתן לפנות למוקד בשעות הקטנות של הלילה או במקרים דחופים, בהתאם לאזור המגורים שלכם וחומרת המצב.

מתי בכל זאת חשוב להגיע לחדר המיון?

באתר https://tsadkadima.co.il/ תוכלו לקבל מידע נגיש ומקצועי מגוון על נושאים רבים, מחלות, תסמינים ועניינים רבים נוספים הקשורים לתחום הרפואי. בנוסף, ההבנה מתי ניתן להימנע מביקור בבית חולים ובאילו מקרים אסור, עשויה להיות מורכבת, וחשוב להכיר את הסימפטומים של מצב חירום רפואי.

הפחתת ביקורים בחדר המיון במצבים שאינם מוגדרים כמצבי חירום, מסייעת לצוות בית החולים לוודא שהם יכולים לטפל באנשים שזקוקים ביותר לטיפול חירום. תסמינים שעלולים להצביע על מצב חירום מסכן חיים כוללים:

  • קשיי נשימה או קוצר נשימה – שינויים קיצוניים במערכת הנשימה יכולים להעיד על מגוון של בעיות החל מבעיות הקשורות לאלרגיה או אסתמה למשל ועד סימנים להתקף חרדה.
  • כאבים או לחץ בחזה או בבטן העליונה- מדובר בתסמין מאוד ברור המעיד על כך כי יש חשש או חשד להתקף לב. לכן, אם אתם חשים סוג כזה של כאב, אל תחכו.
  • התעלפות, סחרחורת פתאומית או חולשה- תסמינים מהסוג הזה יכולים להעיד על התייבשות למשל וזה דורש התייחסות רפואית מיידית.
  • שינויים בראייה- לפעמים נראה לנו כי שינויים בראייה מעידים בהכרח על מיגרנה או כאב ראש חזק, אבל יש מצבים שמחייבים התייחסות כמה שיותר מהר ולכן זה לא משהו שאתם רוצים להזניח אותו.
  • מצבים לא אופטימליים בזמן הריון כמו דימום פתאומי למשל, כאבים חדים, התעלפויות, דליות בדרגת חומרה גבוהה וכל מה שנחשב לחריג ולא חלק מקבוצת התופעות של הריון רגיל.

יש עוד כמה מצבים המחייבים התייחסות רפואית מיידית:

  • בלבול או שינויים במצב הנפשי.
  • כל כאב פתאומי או חמור.
  • דימום שאינו מבוקר.
  • הקאות או שלשולים חמורים או מתמשכים.
  • שיעול או הקאות דם.
  • קשיי דיבור.
  • דימומים בלתי צפויים.

חשיבות הטיפול הרפואי במצבי חירום

קבלת סיוע דחוף בעת הצורך חשובה במיוחד למקרי שבץ והתקפי לב. תוצאות מקרי חירום רפואיים אלו קשורות למהירות שבה החולה מקבל טיפול, כך שדחיית הטיפול עקב פחדים מנגיף הקורונה עלולה להוביל להשלכות בריאותיות חמורות.

אנשים שסובלים ממצבים רפואיים קיימים אשר מגדילם את הסבירות לחוות מצב חירום רפואי צריכים להתייעץ עם רופא המשפחה שלהם על טיפול במצבם.

מתי להתייעץ עם הרופא?

מעבר לטיול חירום, בעיות בריאות שמטופלות מוקדם מניבות תוצאות מוצלחות הרבה יותר מבעיות בריאות שמטופלות מאוחר. לפעמים עלול להתרחש נזק בלתי הפיך כאשר אתם דוחים את הטיפול. כך, לדוגמא, פצעים שאינם מטופלים כראוי מזדהמים או זקוקים להליכים נרחבים יותר מכפי שהיה צורך במקרים אחרים.

חשוב להתייעץ עם רופא המשפחה ולהקפיד לעבור בדיקות רפואיות קבועות, כמו למשל לקחת את הילדים לבדיקות קבועות, ולחסן אותם בחיסונים השגרתיים על מנת להגן עליהם מפני וירוסים וחיידקים שונים.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן