מה כדאי לעשות במצב של עור מגורה ומגרד?

תוכן עניינים

אצל חלק מהאנשים, העור הוא דבר רגיש. הוא משתנה ומתהווה לפי גורמים סביבתיים שונים כמו למשל מזג אוויר ונזקי הסביבה, הוא מושפע מהאוכל שאנחנו אוכלים, מכמות המים שאנחנו שותים בכל יום ומגורמים נוספים. עור יכול לפתח מגוון של תסמינים, הן כתוצאה מגורמים סביבתיים, הן בשל היווצרות בעיה או מחלה מסוימת והן בשל מתח או לחץ נפשי. עור מגורה ומגרד יכול להעיד על מגוון של דברים כמו יובש בעונות מעבר, מחלת עור, פטריה בעור ועוד.

 

אז איך יודעים לאבחן בעיות עור?

בעיקרון יש מחלות עור שהן יותר נפוצות כמו למשל אסטמה של העור. דרך מידע שניתן באתר של העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס, ניתן להתייחס לתסמינים השונים ולהבין האם באמת מדובר במחלה או במשהו זמני וחולף בכל אופן, אם היובש מחמיר, רצוי מאוד לגשת לרופא עור מקצועי לאבחון.

 

סיבות נפוצות להיווצרות של גירודים בעור?

הרי כל אחד ואחת מאיתנו חווה בשלב כזה או אחר גירודים בגוף, בפנים או בשיער, לעתים אפילו באזור הציפורניים. גירוי בעור בשפה הרפואית נקרא גם Pruritus. למעשה, מדובר בסוג של מנגנון הקשור באופן ישיר למערכת העצבים ומופעל על ידה בתור תגובה לגירויים פנימיים או חיצוניים בעור. נוצר תהליך המאופיין בשחרור מתווכים עצביים עם חומר הנקרא היסטמין שנוטה להשתחרר במצבים אלרגניים בגוף. חומר נוסף מופרש כתגובה לתהליכים דלקתיים והוא נקרא ברדיקינין והוא מופרש בין השכבות של העור – אפידרמיס ודרמיס. אז למה גירוד יכול להיווצר?

  • הריון – נשים רבות הנמצאות בשלבי היריון (בדרך כלל שלבים מתקדמים יותר), נוטות להתגרד באזור הבטן. לעתים מדובר בתסמין זמני ולעתים במחלת עור שחולפת מעצמה ולא דורשת טיפול כזה או אחר. יחד עם זאת, במידה והגרד מתפשט לכל הגוף, כן כדאי להתייעץ עם רופא עור ולשלול מצבים קיצוניים.
  • קשישים – תהליכי הזדקנות בגוף מעודדים יובש וגרד בעור.
  • שינויים הורמונליים- נשים רבות הנמצאות בגיל המעבר סובלות מגירודים מסוגים שונים.
  • עקיצות – מי לא מכיר את התחושה שמלווה אותנו בעונת הקיץ כאשר יתוש או נמלת אש עוקצים אותנו. עקיצות של מזיקים משחררות היסטמין מה שמייצר כאמור אלרגיה מקומית. החדשות הטובות הן שמדובר בגרד זמני בלבד.
  • מחלות – יש סוגים שונים של מחלות כמו סוכרת, סרטן, חוסר איזון של בלוטת המגן, מחלות עור כמו אסטמה של העור, פסוריאזיס, סבוריאה ועוד שמובילות להיווצרות של גרד. בכל מחלה יש לטפל באופן שונה לגמרי.
  • היווצרות של אלרגיה- לעתים אלרגיות למשל כאלה שמתפרצות בעונות מעבר, אלרגיה כתוצאה מחשיפה למזון או תרופה מסוימת, יכולות לעודד גרד בעור.

מתי לפנות לרופא?

שהגרד לא חולף תוך מספר ימים, שאתם לא מבינים מה הסיבה לגרד ולא מצליחים לטפל בו באופן יעיל בעצמכם או שגרמתם לעצמכם לנזק כמו דימום כתוצאה מגרד אינטנסיבי. אחת הבעיות הידועות בכל הנושא של רופאי עור, גם בקופות החולים, אך גם באופן פרטי הוא ההמתנה הארוכה לתורים פנויים. לכן, אם מדובר בהתחלה של גרד, תמיד כדאי לשריין את התור הקרוב ביותר ובינתיים לנסות לטפל בעצמכם באמצעות רפואה טבעית. דיקור למשל, יכול גם כן לסייע כי הרבה פעמים גירודים ובעיות עור באופן כללי נוצרות כתוצאה ממתח נפשי.

 

טיפים להקלה בגירודים בעור

  • מקלחות קצרות משום שהמים מייבשים את העור
  • טפחו את העור על בסיס קבוע במוצרים טבעיים ללא פראבנים ומבשמים כמו למשל חמאת שיאה, חמאת קוקוס, שמן אבוקדו ושמן שקדים.
  • הקפידו לשתות כמות נאה של מים.
  • במידה והגירודים נוצרים כתוצאה מיתושים, שקלו בעונת הקיץ להתקין רשתות בחלונות. במידה וזה לא מתאפשר, רכשו נרות ציטרונלה המסייעים בגירוש יתושים.
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן