הכל אודות סרטן הכליה
אחת המחלות היותר קשות שאחוז התמותה מהן גבוה מאוד בעולם המערבי היא כמובן מחלת הסרטן וביניהם גם סרטן הכליה. סרטן הכליה הוא אמנם אינו סוג נפוץ של סרטן והוא מופיע בדרך כלל אחרי גיל 65 בקרב של כשניים עד שלושה אחוז מכלל המאובחנים במחלת הסרטן. בגוף האדם יש שתי כליות שלהן תפקיד מרכזי בעיקר במערכת השתן בדמות של הפרשת נוזלים שפורקו על ידי הגוף אך גם תפקידים נוספים כמו איזון לחץ דם, הפרשת הורמונים ועוד. הכליות ממוקמות בגוף האדם באיזור המותניים, אחת בכל מותן וסוג הסרטן הנפוץ ביותר בכליות הוא גידול על הרקמות של הכליות המאובחן ב כ-85% מן המקרים.
כיצד נאבחן את סרטן הכליה?
בעבר היה קשה מאוד לגלות אצל החולים את הסוג הזה של הסרטן היות והיה מחסור באמצעי דימות ולכן רוב החולים היו מגלים את הגידול בשלבים מאוד מאוחרים. כיום ניתן לגלות גידול בכליה בשלבים מוקדמים יותר כתוצאה ממספר רב של אמצעי דימות כמו אולטרסאונד ו-CT ולכן חולים רבים מאובחנים בשלבים מאוד ראשוניים כאשר ניתן לטפל עוד בסרטן.
כיצד נטפל בסרטן הכליה?
כמו בכל סוג אחר של סרטן גם כאן ישנם המון שיקולים שעל הרופא המטפל לקחת בחשבון כאשר אנו שוקלים את הדרך בה נרצה בחולה אך הסרה של הגידול באמצעות ניתוח, הסרתו על ידי הקפאה של הגידול או באמצעות אנרגיית RF הם רק חלק מהפתרונות הקיימים היום בעולם הרפואה על מנת להתמודד עם סרטן הכלייה
מי האוכלוסיה בסיכון לחלות?
כמו בכל מחלה אחרת גם לסרטן הכליה יש אוכלוסיה שיותר מועדת לחלות במחלה כגון אנשים מעשנים, אנשים עם השמנת יתר וחולי דיאליזה אשר נחשבים לבעלי סיכון גבוה יותר לחלות במחלה. מומלץ לבקר אצל אורולוג מומחה במרכז, ובעיקר מי שנמצא בקבוצות הסיכון.