כל מה שהורים ומורים צריכים לדעת על טורט בילדים

תוכן עניינים

בניגוד למה שאנשים רבים חושבים, תסמונת טורט בילדים איננה מחלה או נכות אלא מצב רפואי נתון. את התסמונת גילה לראשונה הנוירולוג הצרפתי ז‘ורז' ז‘יל דה לה טורט. סימן ההיכר שלה הוא הישנותם של טיקים מוטורים וקוליים רבים. הנה כמה עובדות שכדאי לכם להכיר התסמונת:

תסמונת טורט בילדים

התסמונת מאופיינת בטיקים הנחשבים לקולות או תנועות רצוניות בפנים בהם הילד לא יכול לשלוט, ממש כמו גירוד או התעטשות. רק 10% מהילדים הלוקים בתסמונת מקללים ולא כולם כמו שרבים חושבים. תופעת הקללות מכונה גם קופרולליה. נתון נוסף שחשוב להכיר הוא כי 60% מהילדים עם תסמונת טורט סובלים במקביל גם מהפרעות קשב וריכוז לצד היפראקטיביות. 50% מהילדים עם התסמונת מתמודדים גם עם הפרעת טורדנות והתנהגות כפייתית, 40% עם הפרעות חרדה שעלולות לעודד קשיים בתפקוד החברתי והעצמאי. חלק מהילדים מתמודדים עם מצבים כמו הפרעות במצב הרוח, לקויות למידה, בעיות בזיכרון וקשיים בתפקוד החושי.

מה הבעייתיות החברתית של התסמונת?

מכיון ורמת המודעות לגבי התסמונת הן אצל מורים והן אצל ילדים לוקה בחסר, רבים מחשיבים ילדים עם תסמונת טורט כמופרעים וכך גם מתייחסים או מדברים אליהם, מה שעלול במידה רבה להחמיר את הבעיה עוד יותר. ילדים אלה אינם מופרעים, רעים או בעיתיים. פשוט קשה להם מאוד להתמודד עם המצב. הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות הוא להביך ילד עם טורט מול קבוצת שווים, לסלקו מקבוצה, מהכיתה או כל דבר כזה. כשאנו מתנהגים כך לאותם ילדים אנחנו נותנים לאחרים לגיטימציה להביך את אותם ילדים מה שמעודד את תופעת הבריונות.

 

מה כן אפשר לעשות?

  • להבין שלילד אין שליטה על הטיקים
  • לא להגיב לטיקים ולא ללעוד להם
  • לקבל את הילד כשווה בין שווים
  • לדבר על הנושא ולהעמיק את המידע לגבי התסמונות
  • למנוע בריונות ולאכוף אותה בחומרה
  • להציע תמיכה באמצעות טיפול רגשי לילדים באופן משלים.
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן