הכינו את ילדכם להתמודדות עם הפסדים בספורט

תוכן עניינים

מהרגע שבו אנו מתחילים לפתח את הכישורים החברתיים שלנו, אנו לומדים את חוקי המשחק. לפעמים מדובר במשחק של ממש כמו מחבואים, תופסת או רמיקוב, אך לפעמים אנחנו נשאבים לתוך משחק החיים. העולם שלנו משתנה בקצב מסחרר, אחת לכמה שנים אנחנו מוצאים את עצמנו מחליפים עבודה וצריכים להתמודד עם מצבים תחרותיים מאוד. כשהיינו ילדים, במסגרות החינוכיות, אף אחד לא באמת לימד אותנו איך מתמודדים עם תחרות, שלא לדבר על התמודדות עם הפסדים בספורט. יש כל מיני תכונות, שעם חלקן אנחנו נולדים ואת חלקן אנחנו יכולים לרכוש עם הכוונה נכונה. כולן מסייעות עם הנושא הזה של תחרות או הפסד – גם במציאות היומיומית שלנו וגם בספורט: אינטליגנציה רגשית גבוהה, גמישות, עבודת צוות, יצירתיות, יכולת להביע את עצמנו ועוד.

התמודדות עם הפסדים בספורט

איך לומדים התמודדות עם הפסדים בספורט?

  1. שבחו את הילד על הניסיון או התהליך: לא משנה אם הילד שלכם נמצא בחוג כדורגל ומפתח יכולות של שחקן כדורגל מקצועי, או שהוא סתם משחק אחר הצהריים עם החברים – חשוב לשבח אותו על עצם הניסיון להשתתף בתחרות או במשחק. התהליך הוא מה שחשוב ולא התוצאה. השתתפות במשחק או תחרות מכל סוג שהוא מחזקת את הביטחון העצמי, מלמדת אותנו המון על החיים ודרכה אנו לומדים על עבודת צוות.
  2. צפו עם הילדים בתחרויות: זה הזמן להתחיל לחשוף את הילדים לכל מיני תחרויות שיש בטלוויזיה, כמו אתגר הנינג‘ה. דרך הצפייה, הם יכולים ללמוד המון על ניצחון והפסד.
  3. שחקו עם הילדים: קצת זמן איכות! בחרו משחק קופסא שמתאים לכל הילדים ופשוט שחקו איתם. דרך הדינמיקה הקבוצתית, הילדים ילמדו המון על התנסות בצעדים חדשים, התמודדות עם הפסד, וניצחון. יתרה מכך, כמובן שמדובר בפעילות מאוד מגבשת משפחתית כאשר משחקים יחד רביעיות, מונופול, משחקים ללימוד אנגלית – או כל משחק חברתי מהנה אחר.

בנוסף לכל זאת, במקומות שאפשר – אפשרו להם לבחור, הראו להם דוגמא אישית והפגינו תמיכה.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן