גמילה מסיגריות: שיטות שכדאי להכיר

תוכן עניינים

רוב האנשים שמעשנים לא רק כאן בישראל, אלא בעולם כולו מודעים לכך שעישון הוא מזיק לבריאות. עישון מעודד היווצרות של קשת רחבה של מחלות ומצבים בריאותיים, הוא פוגע במערכת העיכול, הנשימה ומחליש את המערכת החיסונית, הוא הופך אותנו תלותיים במשהו שלא קשור אלינו בכלל ולכן אלו גם הסיבות שאנשים רבים מנסים להיגמל מסיגריות. אז אתם מוכנים להתחיל תהליך גמילה מסיגריות. נהדר! התחייבות למעבר לחיים בריאים היא חצי מהתהליך, שאינו הולך להיות קל, אבל בחירה מבין שיטות שכדאי להכיר היא צעד ראשון חיובי על מנת להבטיח שתעמדו בתהליך.

שיטות לגמילה מסיגריות ששווה להכיר

סביר להניח שאתם יודעים שקיימות שיטות רבות ושונות להפסיק לעשן, וחלקן מניבות תוצאות טובות יותר מאחרות. התוכנית שתתאים לכם היא תוכנית שתוכלו לעמוד בה, כמו למשל היפנוזה, מדבקות ניקוטין, או וופורייזרים. הנה כמה שיטות גמילה מסיגריות שתוכלו לבחור מהן:

 

גמילה מסיגריות ללא סיוע חיצוני

כתשעים אחוזים מהאנשים שמתחילים תהליך גמילה מסיגריות עוברים אותו ללא תמיכה חיצונית, כלומר, ללא עזרים, טיפולים או תרופות. אבל למרות שרוב האנשים מנסים להפסיק בשיטה זו, זו אינה השיטה המוצלחת ביותר, כי רק בין חמישה עד שבעה אחוזים מהאנשים מסוגלים להפסיק בעצמם.

טיפול התנהגותי

שיטת גמילה מעישון זו כרוכה בייעוץ כדי למצוא שיטות להפסיק לעשן. ביחד עם מטפל מקצועי, תמצאו את הטריגרים שלכם, כגון רגשות או מצבים שמעוררים בכם צורך לעשן, ותרכיבו תוכנית להתגבר על התשוקה לניקוטין.

אידוי במקום עישון

מחקרים רבים מראים את ההצלחה בתהליך גמילה זה. אמנם אנו מחליפים את העישון באקט אחר, אך החומרים שמכילים הצמחים אותם אנו מאדים שונים לחלוטין מהאפקט השלילי של העישון. בנוסף, האידוי לא גורם לאותו אפקט שגורם לעישון גם בהיבט הפיזי וגם בהיבט הבריאותי.

טיפול החלפת ניקוטין

סביר להניח שתוכלו לעבור תהליך גמילה מסיגריות עם טיפול תחליפי ניקוטין, אבל השיטה מניבה את התוצאות הטובות ביותר כשאתם משלבים אותה עם טיפול התנהגותי ותמיכה משמעותית מבני משפחה וחברים. חשוב לזכור כי המטרה היא לסיים את ההתמכרות לניקוטין, ולא רק להפסיק להשתמש בטבק.

טיפולים משולבים

רוב הסיכויים הם שתהליך גמילה מעישון יניב תוצאות חיוביות ולתמיד אם תשלבו מספר שיטות שונות. כך, לדוגמא, שימוש במדבקת ניקוטין ובמסטיק עשוי להניב תוצאות טובות יותר מאשר מדבקה בלבד.

שילובים מועילים נוספים כוללים טיפול התנהגותי וטיפול בתחליפי ניקוטין; תרופות מרשם עם מדבקות תחליפי ניקוטין; ומדבקות טיפול תחליפי לניקוטין וריסוס ניקוטין.

ניתן לשלב טיפול אלטרנטיבי מסוגים שונים שיעזרו ויתמכו בתהליך הגמילה.

הכרת הטריגרים ומניעתם

מומלץ להרכיב רשימה של ההיבטים שגורמים לכם לרצות לעשן, והאופן בו תוכלו להתמודד עם כל מצב.

כדאי גם להימנע מאנשים, ממקומות או משגרה שבדרך כלל גורמים לכם לרצות לעשן, במיוחד במהלך שלושת החודשים הראשונים של גמילה מסיגריות. מפגשים עם הגירויים שמובילים אתכם לעשן בדרך כלל יגרמו לכם לחזור לעשן.

מקבלים החלטה ומרכיבים תוכנית שאפשר לעמוד בה

ללא קשר לשיטה שתבחרו בה, חלק חשוב מתהליך גמילה מסיגריות הוא הרכבת תוכנית שמתאימה לכם.

מומלץ לבחור יעד הפסקת עישון שמאפשר לכם זמן להתכונן מבלי לאבד את המוטיבציה. ספרו לבני משפחה וחברים שאתם מתכננים להיגמל מעישון, היפטרו מכל הסיגריות והמאפרות בבית, בעבודה וברכב. חשוב לא פחות גם לבדוק את גורמי העישון שלכם ולהחליט איך אתם מתמודדים איתם.

סביר להניח שיהיו ימים שבהם כל מה שתרצו לעשות הוא להיכנע לתשוקה לעישון. אל תעשו זאת. גמילה מסיגריות היא ההחלטה הטובה ביותר שקיבלתם אי פעם, אבל אתם צריכים לדבוק בתוכנית שלכם.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן