ניוון רשתית אצל ילדים – מה ניתן לעשות?

תוכן עניינים

מחלות עיניים המבוססות על גורמים גנטיים עלולות להופיע כבר בילאים מאוד צעירים ואפילו לעתים בסמוך ללידה. בין המחלות הללו ניתן למנות ניוון רשתית, קטרקט ירוד מולד, גלאוקומה, רטינובלסטומה ועוד. חשוב להכיר בכך שככל שנהיה מודעים למחלות האלה ונבין שאבחון מוקדם מסייע למנוע הידרדרות שלהן ואף להציל את הראייה, הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים, כך המצב יהיה טוב יותר.

 

קצת מידע על ניוון רשתית

ניתן לחלק ניוון רשתית אצל ילדים לכמה סוגים:

  1. מחלות מסוג Coat’s disease – שינויים גנטיים אשר גורמים לפגיעה בכלי הדם של הרשתית עצמה, מצב שיכול להוביל עד לכדי עיוורון. המחלה מאוד שכיחה אצל בנים ואפשר לגלות אותה בגיל ממש מוקדם. בדיקת עיניים יסודית אצל רופא עיניים מומחה מסייעת לאתר את הבעיה והטיפול המיטבי בה נעשה באמצעות לייזר.
  2. מחלות מסוג Cone or Rod dystrophy- מחלות עם חסר מלא או חלקי של קולטני אור ברשתית עצמה. מחלה זו יכולה להתפרץ מיד עם הלידה או להגיע בשלבים יותר מאוחרים בחיי הילד. הטווח של הראייה נע בין הפרעה מאוד מינימלית ועד לכדי עיוורון מוחלט.
  3. רטיניטיס פיגמנטוזה מסוג PR- מחלת ניוון שנחשבת למחלה מולדת. המחלה עלולה לגרום לעיוורון לילה, לפגיעה ממשית בשדה הראייה, להיווצרות של קטרקט, לשיבוש בתהליכי הסתגלות למעברים בין חושך לאור ובין אור לחושך, לפגיעה בראייה ניגודית ולפגיעה בחדות הראייה. למחלה זו אין טיפול יעיל אבל יש טיפולים כמו מתן ויטמין A דרך הפה במינון גבוה המסייע למנוע הידרדרות.

יחד עם זאת, טיפול בבעיות עיניים באמצעות דיקור מוכיח את עצמו כבר כמה שנים, הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן