מהי קהילה טיפולית ולמי היא הכי מועילה?

תוכן עניינים

מה שחשוב לדעת על קהילה טיפולית

קהילה טיפולית מהווה מקום המבוסס על מודלים טיפוליים מסוגים שונים במטרה לסייע לאנשים הסובלים מהתמכרויות (בעיקר מסמים ואלכוהול) ומעוניינים להשתקם. בשלבים הראשונים של ההתחברות לקהילה טיפולית, המטופלים מתנתקים לגמרי מהחברה שלהם ובה הם מתמסרים לסגנון חיים אלטרנטיבי. התהליך צמח בשנות ה-60 של המאה הקודמת. אז זיהו קושי רב לסייע לאותם מכורים להירפא. העיר הראשונה ששיטה זו באה לידי ביטוי הייתה סינאנון שפותחה על ידי צ‘אק דטריץ‘ אשר בנה קהילות כאלה ברחבי קליפורניה וזכה להערכה רבה הן בקרב הציבור והן בקרב התקשורת.

 

איך משתלבים בקהילה טיפולית ואיך זה קורה בפועל?

התהליך מתחיל קודם כל בריאיון אישי. המטרה של הריאיון היא להבין את רמת המוטיבציה של המטופל לעבור תכנית גמילה.
לאחר מכן מתאימים לכל מטופל תכנית טיפול קוגנטיבית התנהגותית בשילוב ייעוץ.

המטרה של הקהילה היא בעצם ליצור שינוי באורח החיים של המכורים ולמגר כל מיני סיטואציות חברתיות.
הטיפול מסייע בחיזוק הביטחון והדימוי העצמי של המטופל, תורם לו ברמה התעסוקתית ומפתח עבורו עמדות חברתיות אופטימליות. המטרה העיקרית היא לאפשר למטופלים ללמוד איך לחזק את הכשרים הבין אישיים שלהם, להתמודד עם המצב בצורה בוגרת, לקחת אחריות ולמגר כל תהליך או התנהגות אוטומוטית אשר הובילה אותו בעבר למצב של התמכרות.

מי לוקח חלק בתהליך הזה?

בכל קהילה טיפולית יש קשת רחבה של אנשי מקצוע לרבות פסיכיאטרים ופסיכולוגים, אנשים המתמחים בבריאות הנפש, יועצים, מטפלי משפחות, מטפלים המתמחים בטיפול התנהגותי ועוד. המטופלים מקבלים מענה מלא לכל הצרכים שלהם, עוברים בדיקות מכל מיני סוגים בשילוב טיפול תרופתי במידת הצורך. כמובן שבמידת האפשר, אם ניתן לערב גם את המשפחה לתמיכה בתהליך.
זה תמיד מבורך ומוביל לתוצאות טובות, בין אם מדובר בילדים, מבוגרים או נוער בסיכון.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן