תנועות לא רצוניות בפנים – גורמים וטיפול

תוכן עניינים

תנועות לא רצוניות בפנים מהוותתסמונת ממנה סובלים אנשים רבים בקרב האוכלוסיה כאשר גם בקרב ילדים ההערכות הן כי כ-15% מן הילדים יסבלו מתנועות לא רצוניות בפנים כאלה או אחרות בשלב מסויים בילדות שלהם. אותן תנועות, או בשמן הנפוץ, טיקים, מפעילות למעשה קבוצות שונות של שרירים או קבוצה אחת כאשר הדבר גורם לתנועה לא רצונית בפנים כמו למשל מצמוץ בעיניים או משיכה של האף, תנועה של הפה ועוד. טיקים המאופיינים ככאלה שכתוצאה מהם מופעלת קבוצת שרירים אחת נקראת טיקים פשוטים בעוד טיקים שגורמים למספר קבוצות שרירים לפעול נקראים טיקים מורכבים.

 

תנועות לא רצוניות בפנים – מה גורם להן?

הגורם המרכזי ברוב המקרים לתנועות הללו הוא המוח האחראי על מערכת העצבים כאשר החוסר בהורמון דופאמין, נחשב בעצם לאחד ההורמונים החשובים בתקשורת בין המוח לבין מערכת העצבים, והוא זה שגורם באופן ישיר לאותם תנועות לא רצוניות. התופעה נפוצה בעיקר אצל ילדים בגילאים חמש עד עשר כאשר אצל בנים התופעה נפוצה יותר מאצל בנות. בדרך כלל, ברוב המקרים התופעה נמשכת למספר חודשים בלבד אך מומלץ לבצע מעקב של רופא אחר התופעה בכדי לוודא כי לא מדובר במשהו חמור יותר.

כיצד נטפל בטיקים?

ברוב המקרים איתן תנועות לא רצוניות לא מפריעות לילדים בתפקוד היום יומי שלהם ולכן גם לא מומלץ לבצע טיפול כלשהו אלא לתת לזמן לחלוף ולתת לאותן תנועות להסתדר מעצמן. במידה והטיקים נחשבים לקשים יותר ומפריעים לילד בתפקוד היום יומי שלו כמו גם מהווים עבורו בעיה חברתית ניתן להתחיל טיפול נגד התופעה. הטיפול נגד טיקים הוא בעיקר טיפול התנהגותי אך יש לטיפול גם מרכיב תרופתי אותו נוטלים הילדים, וכמובן שניתן לשלב גם טיפול אלטרנטיבי טבעי מסוג כלשהו.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן