טיפול טבעי בהפרעת קשב וריכוז

תוכן עניינים

בין עם הילד שלכם סובל מהפרעת קשב המשלבת היפרקאקטיביות ובין אם לא, ממחקרים עולה כי הגורם המרכזי להיווצרות הפרעות קשב וריכוז הוא הפרעה נוירו התנהגותית. הפרעת קשב מכונה גם ADD – attention deficit disorder וכאשר היא משלבת היפראקטיביות היא מכונה ADHD – attention deficit hyperactivity disorder. הבעיה שכיחה מאוד בעולם המערבי ונמצא כי למעלה מ-7% מהילדים סובלים ממנה לעומת 4.5% מהמבוגרים. למרות שאחוז גבוה מהמטופלים יקבלו מרשם לאזן את התופעה באמצעות ריטלין למשל, אחרים ינסו קודם כל טיפול טבעי בהפרעת קשב וריכוז.

 

הגורמים להפרעת קשב וריכוז לצד טיפול טבעי בהפרעת קשב

הרבה פעמים להפרעות קשב וריכוז יש גם תסמינים נלווים כמו למשל קושי להתמודד עם שינויים, רגישות יתר, חוסר או עודף ביטחון עצמי, בעיות התנהגות, ליקויי למידה ושינויים קיצוניים במצב הרוח. להפרעות קשב וריכוז יש כמה גורמים מרכזיים:

  • דופמין – ממחקרים עולה כי אנשים עם הפרעות קשב וריכוז (שני הסוגים), סובלים מבעיה תפקודית של דופמין באזור הקדמי של המוח. נוצר מצב שלא חוסר שליטה וליקויים באיזון יכולת ההקשבה.
  • גנטיקה- בעיות קשב וריכוז נוטות לעבור במשפחה ויש גנים המעורבים באותו תהליך איזון של הדופמין ורכיבים נוספים הפועלים בקליפת המוח.
  • אורח חיים – לילדים, בני נוער ומבוגרים שאינם מקפידים על תזונה נכונה, שינה מספקת, חיים ומנוהלים תחת השפעה של סטרס וסובלים מחוסרים מהותיים בתזונה כמו ברזל, ויטמינים מקבוצת B וחומצות שומן חיוניות יש יותר נטייה לפתח בעיות קשב וריכוז.

 

גם אלרגיות למזנות, חשיפה לכימיקלים וחומרי הדברה, עישון וצריכה מוגברת של אלכוהול עלולים להשפיע ואף להחמיר את התופעה.

 

 

מזונות המסייעים לאזן ולשפר את המצב

בהיבט של נטילת תוספי תזונה, מומלץ מאוד להתייעץ עם מומחה ולא לקחת תוספי תזונה על דעת עצמנו. מומלץ להגביר צריכה של מזונות כמו שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, זרעי פשתן טחונים, זרעי צ‘יה, שקדים, עלים ירוקים, ירקות ממשפחת המצליבים, דגי ים כמו בקלה וטונה, פירות עם ערך גליקימי יחסית נמוך כמו תפוח, אגס ומשמש. יש להקפיד על ארוחות קטנות לאורך היום, בממוצע כל שעתיים שלוש ולהעדיף מזון אורגני. מומלץ להימנע ממוצרים המכילים חיטה לבנה כמו בורגול, פסטה וקמח. גם סויה ותירס אינם מומלצים. כדאי להפחית ככל הניתן מזון מטוגן, חלבון ממקור חי פרט לדגים, סוכר לבן או חום, מזונות ומשקאות המכילים קפאין, אלכוהול וחומרים משמרים.

 

קיימת חשיבות רבה לצריכה של חומצות שומן חיוניות מסוג DHA ו- EPA. אומגה 3 למשל, מיוצרת כתוצאה מתלות בגורמים רבים כמו מינרל האבץ למשל.

 

טיפולים משלימים

בנוסף לשינויים תזונתיים בתפריט היומי, כדאי מאוד לשלב גם טיפולי רפואי משלימה כמו פרחי באך, דיקור, טיפולי מגע כמו שיאצו ועיסוי.

 

טיפים נוספים הקשורים לבעיות קשב וריכוז

  1. פעילות גופנית המתבצעת באופן סדיר מסייעת נגד מתחים, חרדות והתנהגויות שליליות. היא תורמת להגברת תפקודים קוגנטיביים של המוח ומצוינת עבור אנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז.
  2. כדאי לשלב פעילויות מרגיעות הדורשות קשב כמו יוגה, טאי צ‘י וצ‘י קונג.
  3. כדי להגביר את ספיגת חומצות שומן חיוניות, כדאי לשקול תוסף שמן דגים המכיל גם אומגה 3 וגם אומגה
  4. שלבו בתזונה קמומיל על בסיס קבוע.

 

לסיכום, בעיות קשב וריכוז פעמים רבות פוגעות באיכות החיים ומעודדות מצבים בעיתיים נוספים שמקשים על האדם לתפקד בצורה נורמטיבית ומאוזנת. לכן, כדאי לשלב את הטיפול המתאים וכך בעצם לאזן את הגוף, את הנפש ולשפר באופן ניכר את איכות החיים.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן