מהי הפרעה דו קוטבית ומהם התסמינים למחלה?

תוכן עניינים

הפרעה דו קוטבית היא הפרעה נפשית המאופיינת על ידי תנודות במצב הרוח הנמשכות על פני תקופה מסוימת. מדובר בשני מצבי קיצון המכונים מאניה ודיפרסיה – דיכאון לעומת סוג של "היי" (התרוממות). חשוב וכדאי לקבל מידע ותמיכה, למשל ב – נפש תאומה.

 

הפרעה דו קוטבית – תסמינים

כשהאדם הסובל מדו קוטביות נמצא בתקופה של דיכאון הוא חש עצבות במהלך רוב היום, מתקשה לקבל החלטות, חש עייף ומדוכדך, מפתח בעיות בזיכרון, מאבד את ההנאה ומאבד עניין מלקיחת חלק מפעילויות היום יום. בנוסף, הוא מטיל ספק בעצמו, נוטה להתעצבן בקלות, מרגיש תחושה של ריקנות, נוטה להתפרץ בבכי, מפתח בעיות והפרעות בשינה, סובל מכאבים כרוניים לא ידועים ואף לעתים חושב מחשבות אובדניות.

 

לעומת זאת, בתקופה של מאניה – היי, האדם יחוש שמחה אדירה, סוג של אופוריה, יתרגז מאוד בקלות, ידבר מהר, ירגיש שיש לו המון מרץ ואנרגיה, תהיה לו מוטיבציה להשיג ולעשות דברים, יבזבז המון כסף ללא שיקול דעת, יעריך את עצמו וירגיש עם ביטחון, כושר קבלת ההחלטות שלו יהיה לקוי, תהיה לו התעניינות מוגברת במין ולעתים אף יהווה סכנה לעצמו או לסביבה.

דו קוטביות כהפרעה נפשית – סוגים של המחלה

  1. הפרעה מסוג 1 – התקף מאניה אחד לפחות, עם או ללא התקפי דיכאון.
  2. הפרעה מסוג 2 – התקף אחד לפחות של דיכאון ולפחות התקף היפומאני. בשונה מהתקפי מאניה, התקפים היפומאניה קצרים יותר, פחות חמורים והם נמשכים על פני מספר ימים בודדים בלבד.

 

מהי ציקלותימיה?

ציקלותימיה גם נמנית בין ההפרעות הנפשיות אך היא נחשבת פחות חמורה בהשוואה למניה דיפרסיה ולמעשה יש המכנים אותה הצורה הקלה יותר של המחלה. האדם יסבול בתנודות במצב הרוח אך לא באופן קיצוני כמו שמרגיש אדם שהוא במאניה או בדיפרסיה.

 

הפרעה דו קוטבית מעורבת

מצב שבו שני סוגי מצבי הרוח גם הדיכאון וגם המאניה מתרחשים בו זמנית.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן