טיפול שיניים בהריון – כל מה שחייב לדעת לפני

תוכן עניינים

טיפול שיניים הכרחי בכל שלב בחיים, גם בתקופת ההיריון. טיפול שיניים בהריון יכול להתבצע כרגיל אבל עם שינויים קלים, כמובן. יש גם כמה אזהרות והמלצות שאתן צריכות להיות מודעות להן, כדי להגן על בריאותכן ועל בריאות העובר. כדאי לדעת כי בהריון הגוף עובר המון שינויים ויש לא מעט תסמינים ובעיות רפואיות שיכולות לצאת. אחת מהן זה דלקות ורגישות בשיניים וגם בחניכיים. לכן, חשוב להיות תחת מעקב לאורך כל ההריון, להקפיד להגיע לרופא ואם מזהים איזושהיא רגישות או כאב לא להזניח כי זה יכול בקלות מאוד להחמיר עד לכדי הצורך בביצוע טיפול אנטיביוטי.

יידעו רופא השיניים

כך למשל, לטיפולי שיניים מורכבים, שנוגעים לבעיות כמו הרמת סינוס, יש להתייעץ עם רופא השיניים לגבי אפשרויות הטיפול והימנעות מסיכונים. סינוסים כואבים מחייבים טיפולים מיידיים מכיוון שאין אפשרות לקחת משככי כאבים במהלך ההיריון, ולכן הטיפול חייב להיות בטוח ומותאם למגבלות ההיריון.

למרות שטיפול שיניים בהריון זהה לטיפולים בכל שלב אחר בחיים, קיימים כמה שינויים קלים אבל חשובים מספיק שרופא השיניים צריך להתייחס אליהם. לכן יש ליידע את רופא השיניים אם אתן בהריון במהלך בדיקת שיניים.

חשוב להקפיד על טיפולי ניקוי ובדיקות שגרתיות, אבל טיפולי שיניים מורכבים צריכים להיות מותאמים להריון, במיוחד מבחינת השימוש בחומרי הרדמה ותרופות.

השלב האידיאלי בהריון לטיפולי שיניים קלים או מורכבים

השלב האידיאלי לכל טיפול שיניים במהלך ההיריון הוא בין השבועות ה-14 ל-20. אבל רוב הנשים יכולות לעבור טיפולי שיניים קלים בכל שלב במהלך ההיריון.

טיפולים מיידיים עשויים להיות נחוצים

העובדה שניתן לקבל טיפולי שיניים בכל עת במהלך ההיריון חשובה במיוחד במקרה של בעיות בריאות הפה שדורשות טיפול מידי. כך, לדוגמא, רופא השיניים ירצה לטפל באופן מידי בכל זיהום דנטלי פוטנציאלי, או במקרה של נפיחות חמורה.

תרופות מרשם

חלק מהתרופות שרופא השיניים רושם ברוב המקרים למטופלים, אינן מומלצות לשימוש לנשים בהריון. קביעת התרופות תלויה לחלוטין בתרופה הדרושה, ורבות מהן בטחות עבורכן ועבור העוברים שלכן, לכן חשוב ליידע את רופא השיניים שלכן שאתן בהריון.

רופא השיניים לוקח בחשבון את הסיכונים לעובר מנטילת תרופה מסוימת, בהשוואה לסיכוני השארת מצב דנטלי נטול טיפול. כך, לדוגמא, במקרה של זיהום דנטלי, יש לקחת תרופות, ועדיין, הרופא יבחר תרופה בטוחה עבור העובר.

טיפולי סתימות

רוב טיפולי השיניים שכוללים סתימות בטוחים לחלוטין במהלך ההיריון, למעט כל טיפול שכולל סתימות שמכילות כספית. ההמלצה הרשמית היא להשתמש במילוי נטול כספית לנשים הרות או אפילו לנשים שמתכננות הריון, כדי למנוע סיכונים של חשיפה לכספית.

אבל אם לאישה הרה יש מילוי סתימה שמכיל כספית, אין צורך לדאוג לנקיטה בפעולה כלשהי, אלא אם כן טיפול נדרש לבריאותה הכללית. הסיבה לכך היא שהסרת סתימה עלולה לגרום לחשיפה זמנית לאדי כספית.

טיפולי חירום

אין צורך לדחות טיפולי שיניים במקרי חירום במהלך ההיריון. עקירות, שחזורי שיניים וטיפולי שורש בטוחים לנשים הרות.

מה שחשוב להפנים הוא שדחיית טיפולי שיניים שמוגדרים כמקרי חירום, עקב הריון, עלולה להוביל לסיכון להחמרת הבעיות, ולכן ההמלצה היא להמשיך בטיפולים מתוכננים.

איך לשמור על השיניים במהלך ההריון?

קודם כל חשוב להקפיד מאוד לנקות את השיניים מדי בוקר ומדי ערב ולהעביר קיסם דנטלי או חוט דנטלי כדי להוציא את הלכלוך המיותר מהשיניים. בנוסף, חשוב לצחצח היטב ובמידת הצורך להשתמש במי פה המתאימים לרגישות ושימוש בהריון.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן