מתאדון בתהליך הגמילה – כל המידע

תוכן עניינים

מתאדון מוגדר כתרופה סינתטית, נרקוטית. נהוג להשתמש בתרופה זו לשכך כאבים בינוניים עד קשים. פעמים רבות עושים שימוש בתרופת מתאדון כדי לטפל בהתמכרויות לסמים כמו הרואין או פנטניל. בניגוד לסמים כמו הרואין אותם צורכים לרוב בזריקה והם בעלי טווח השפעה קצר, נוטלים אותה בבליעה ויש לה השפעה ארוכה יחסית. משתמשים במתאדון במקרים של החלמה מניתוחים, פציעות, או מחלות כרוניות ובתהליכי גמילה מסמים. למעשה, מדובר בתרופה מלאכותית שמתאימה לשיכוך כאבים קשים. נהוג לתת את התרופה לאנשים שסובלים ממחלת הסרטן ועוברים סוגים שונים של טיפולים. ההשפעה שלו נמשכת משהו כמו 24-48 שעות וכאשר עושים בו שימוש במטרה לגמול אנשים מהתמכרות לסמים קשים, הוא עוזר למנוע את ההופעה של תסמיני הגמילה ותורם להפחתת הרצון העז לצרוך את הסם.

מדוע מתאדון מתאימה לתהליך של גמילה מסמים?

מתאדון עוזרת בגמילה מסמים כמו אופיאטים בזכות יכולתה לחסום השפעה של תרופות נרקוטיות אחרות, למנוע תסמיני גמילה ולמתן את החשק לסם. אופיאטים הם קבוצה של תרופות חזקות לשיכוך כאבים, חלק מהתרופות האלו ניתנות כחלק מטיפול רפואי מקובל וחלק מקבוצה זו הם סמים קשים וממכרים כמו הרואין. למרות שנהוג להשתמש בה, גם המתאדון עלולה ליצור תלות והתמכרות ולבסוף קשה להיגמל גם ממנה, לכן הטיפול צריך להיות מפוקח.

 

מה הן תופעות הלוואי של המתאדון?

כמו כל תרופה אחרת, גם למתאדון תופעות לוואי. המתאדון מונע את תחושת הכאב האקוטי, אבל עלול גם לייצר חוסר תחושה כללי. במקרים של מנות יתר עלול להיווצר מצב של דיכוי הנשימה שעלול להגיע לכדי תרדמת. תהליך הגמילה באמצעות מתאדון הוא ארוך והדרגתי, כי בכל פעם מורידים מעט מאד את המינון. בין תופעות הלוואי הנפוצות עצירות, ישנוניות, הקאות, בחילות, סחרחורות ועוד. ישנו גם פן נפשי ורגשי לשימוש בסם ולכן הוא כולל גם תופעות לוואי נוספות כמו שינויי מצב רוח, ירידה בטווח קשב, קושי בריכוז, ירידה בתפקוד המיני ועוד. במידה ומוחלט על שימוש במתאדון, תבוצע מראש הערכה של גורמי הסיכון.

מה עוד חשוב לדעת עליו?

בזמן שעושים בו שימוש, חשוב לנסות שלא לשנות את התנוחה שלנו באופן פתאומי, למשל משכיבה לעמידה או משכיבה לישיבה, שכן זה עלול להוביל לסחרחורת. השימוש בתרופה חייב להיות מבוקר מאוד, שכן גם הוא כמו תרופות משכחות כאב, עלול להוביל להתמכרות בטווח הרחוק. מנת יתר של התרופה עלולה להוביל למצב של דיכוי במערכת הנשימה ואף להוביל לתרדמת. הדבר בדרך כלל קורה כאשר החולה צורך את התרופה בלי בקרה ועולה במינון בלי פיקוח רפואי. חשוב להכיר בכך כי חולים אשר תלויים בחומרים אופיאטים ממכרים ומטופלים בתרופה, צריכים לדעת כי עשויה לחלוף תקופה די ארוכה עד שתהליך הגמילה יעבוד לגמרי.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן