מציאות מדומה ברפואה – מה חדש בתחום?

תוכן עניינים

טכנולוגיות חדשות כל הזמן מומצאות ונכנסות לפעולה במגוון רחב מתחומי החיים ובעיקר ברפואה. יש הרבה מאד פרוצדורות וטיפולים קשים שהטכנולוגיות החדשות יכולות לסייע בהם ולא בכדי חברות רבות עוסקות לילות כימים בחיפוש אחר הרעיונות הטובים הכי עכשוויים ועדכניים שיכולים להקל, ולו במעט, על המטופלים שחווים התמודדות לא פשוטה עם נושאים רפואיים. לא בכדי אפשר כיום לראות התקדמות מדהימה בתחום של מציאות מדומה ברפואה. בזכות טכנולוגיה זו אפשר לבצע טיפולים או סימולציות ללא התערבות כירורגית וכך לפטור את המטופלים או החולים מפעולות כירורגיות קשות שאין זה פשוט להתאושש מהן. אט אט מחלחלת ההבנה שבעזרת מציאות מדומה ברפואה אפשר להחליף טיפולים או בדיקות אמיתיים וכך להפוך את החוויה כולה להרבה יותר חיובית, נעימה ולא פולשנית. אז איך זה בעצם מתבצע?

 

איך רפואה ומציאות מדומה נפגשות?

השימוש במציאות המדומה (רבודה) מבוסס על הרכבת משקפי vr על עיניו של המשתמש, לרוב יהיה זה איש צוות רפואי. בהזנה של הנתונים של כל מטופל או מטופלת הרופא יוכל לראות דרך המשקפיים את כל מה שמתחולל בגופו או בגופה. לא בהכרח יהיה צורך בבדיקות פולשניות או בהרדמה, שכן בעזרת הזנה של כל הנתונים הגופניים והבריאותיים הרופא כבר יראה את כל מה שהוא צריך לראות ויוכל לקבל החלטות רפואיות ברמה גבוהה על סמך מה שיראה דרך המשקפיים. דבר נוסף ולא פחות חשוב הוא הנושא של החוסן הנפשי והמנטלי של המטופל. כאשר החוסן יהיה גבוה ויהיה מדובר במטופל חזק שיכול להתמודד עם טיפולים או בדיקות – הרי שיהיו אחוזים גבוהים יותר של הצלחה. המציאות הרבודה בתחום הרפואה לוקחת זאת בחשבון ובעזרת תוכנות או משחקים אפשר לשפר את מצב הרוח והמורל של המטופל, מה שבתורו יסייע מאד לשפר את סיכויי ההצלחה של הטיפול.

 

כשרפואה וטכנולוגיה הולכות יד ביד

אין ספק שעל מנת לשפר את איכות החיים של אלה שמטופלים במחלות קשות השמיים הם הגבול ולא בוחלים באמצעים. מגיע להם שיחשבו עליהם וימציאו את כל מה שצריך על מנת לעזור להם להתמודד בצורה טובה יותר עם כל מה שהם עוברים – בדיקות לא פשוטות, ניתוחים, החלמה ושיקום וכמובן ניתוחים קשים. מציאות מדומה ברפואה היא לא חלום רחוק. היא כבר כאן ובהחלט יש מקום לחזק את ההשפעה שלה על עולם הרפואה בכללותו, תוך שימת דגש על מחלות קשות. ברגע שעושים שימוש במציאות המדומה גם על מנת לשפר את מצב הרוח של המטופל – אפשר בכך לסייע לו להרגיש טוב יותר ולהתמודד מבחינה אישית בצורה טובה וחיובית יותר עם כל מה שעובר עליו.

 

 

מה עוד צפוי מטכנולוגיות חדישות שמקדישות עצמן לרפואה?

אי אפשר לדעת מה יוליד יום ואיזו המצאה חדשה תצא לפועל, המצאה שתביא איתה בשורה גדולה עבור הרבה מאד מטופלים במגוון רחב של מחלות או בעיות. חברות הייטק וסטארט אפ רבות עוסקות כל הזמן בחיפוש אחר רעיונות חדשים שיכולים להקל על כל עולם הרפואה – ניתוחים, אביזרים או עזרים שונים, תחליפי תרופות וכמובן בדיקות ידידותיות יותר. מציאות מדומה ברפואה תוטמע עוד ועוד בתחומים נוספים והרבה מאד מטופלים יוכלו ליהנות מהפירות של אותן המצאות. כבר כיום ידוע על לא מעט פעולות או טיפולים שלוקחים חלק ביומיום של מטופלים וביחס לדרך הקודמת שלהם להתמודד – החידושים שהומצאו עם הזמן בהחלט הקלו על חיי היומיום ולכן יש למה לצפות בהמשך.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן