בדיקת EMG – חשוב להיות עם יד על הדופק

תוכן עניינים

בדיקת  EMG מהווה שם כללי עבור שתי בדיקות המסייעות לאבחן בעיות, מצבים רפואיים או מחלות הקשורות למערכת העצבים והשרירים. הבדיקה מתבצעת על ידי טכנולוגיה המזהה הולכה עצבית לצד בדיקה שרירית שמשלימות אחת אחת השניה. יש מצבים בהם מומלץ לבצע רק בדיקה אחת מתוך שתי הבדיקות ויש מצבים בהם מומלץ לבצע את שתיהן. למשל שהחשד הוא לגבי מחלת שריר, אין כל צורך בביצוע בדיקת ההולכה העצבית.

 

באילו מצבים כדאי לבצע בדיקת EMG?

בשונה מבדיקות דימות כמות בדיקת ct לב, בדיקות MRI מסוגים שונים, אותן מבצעים בקשת רחבה של מצבים, כאן מדובר בבדיקות הקשורות למערכת העצבים בלבד. כשיש ליקויים בהולכת עצבי חוט השדרה, שרירי השלד ו/או העצבים ההיקפיים, חשוב לבצע את הבדיקה הזו. תוצאותיה מסייעות לרופא המטפל להחליט לגבי תכנית טיפול מתאימה על פי ממצאים נוירולוגיים לצד תוצאות הבדיקה.

שלבי הבדיקה

  1. בשלב הראשון מתבצע רישום מדויק כאשר השריר נמצא במצב של מנוחה. כאשר פעילות השריר תקינה, לרוב אין פעילות חשמלית, אלא מדובר בפעילות ספונטנית בלבד מה שמעיד על ליקוי בתהליך העצבוב של סיבי השריר.
  2. בשלב הבא מתבצע רישום בפעילות מתונה של השריר הנבדק בכדי ליצור בידוד של היחידות המוטוריות שמאפשרות לבצע אבחנה מדויקת יותר ולהבדיל בין מחלות שריר ראושנית לבין מחלות ממקור עצבי.
  3. בשלב זה יתבצע רישום כאשר נעשית בשריר פעילות של התכווצות חזקה וזה נקרא גם שלב הגיוס. שלב זה מעיד על היכולות של השריר לגייס יחידות מוטוריות בכדי להגיע למצב של מקסימום כוח.

 

חשוב לציין כי מדובר בבדיקה קריטית וחשובה המסייעת לאבחן קשת רחבה של בעיות. את הבדיקה נהוג לבצע רק אחרי אבחון נוירולוגי ואורטופדי מקיף.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן