מחלות עיניים בילדים – מתי צריך לדאוג?

תוכן עניינים

שמדובר בילדים שלנו, רובנו מנסים להישאר כל הזמן עם ה“אצבע על הדופק“ ולשים דגש רב על הבריאות שלהם. מחלות עיניים בילדים ובכלל בעיות ראייה אצל ילדים כוללות מגוון של מצבים, חלקם מולדים. אחד הדברים הכי חשובים שמדובר בעיניים הוא איתור ואבחנה מוקדמת של הבעיה המסייע לטפל במצב כמה שיותר מהר. זו הסיבה שקיימת המלצה רפואית לבצע בדיקת עיניים אצל רופא עיניים לכל ילד עד גיל שנה, ובהמשך אחת לשנה.

 

אילו סימנים מקדימים מחייבים בדיקת עיניים אצל ילדים?

כאשר הילד מכווץ את העיניים שלו ומנסה למקד את הראייה, כאשר הוא מרצד, מטה את הראש, סוגר עין אחת בכל פעם, משפשף לא מעט את העיניים, מקרב חפצים בצורה דרסטית לעיניים כדי לראות אותם, מתקרב לטלווזיה או לא רואה טוב מהלוח שיש בכתה, חשוב לשים לב ולגשת במהרה לבדיקת עיניים. יש סוגים שונים של מחלות עיניים אצל ילדים כמו למשל מחלות רשתית, קטרקט ירוד, מחלה המכונה ניסטגמוס שזו בעצם תנודה בלתי רצונית של העיניים ומצבים נוספים כמו עין עצלה ופזילה.

יש מצבים שניתן לפתור בטיפול יחסית פשוט ובגילאים מוקדמים יחסית, אך יש גם מחלות גנטיות ומחלות שמשפיעות על מערכת הראייה באופן ישיר או עקיף ולא תמיד ניתן לטפל במחלה עד להחלמה מלאה שלה. כלומר, יש מצבים בהם המצב הרפואי ילווה את הילד למהלך כל חייו. למשל, ילדים שנולדים לבקנים סובלים מליקוי בראייה והפגיעה כוללת בין השאר חוסר של פיגמנטים בקשתית וגם ברשתית, סינוור במצבי אור, פזילה, ריצוד, ירידה בחדות של הראייה ועוד.

לסיכום, הראייה שלנו חשובה כבר מגיל לידה ולכן חשוב לבדוק בצורה מעמיקה את עיניהם של ילדנו, להיות במעקב רפואי אצל רופא מומחה ולטפל במידת הצורך.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
הנקראים ביותר

פגיעה במערכת העצבים

מערכת העצבים היא אחת מהמערכות החשובות ביותר בגוף האדם ויש לה ממשקים עם כל האיברים הפנימיים כמעט. היא חולשת על פני כל

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן